Vahvista osaamistasi – nostetta urallesi – Savonia Master School

19.2.2023

Monipuolinen ja tehokas keino vahvistaa omaa ja yrityksesi osaamista on suorittaa ylempi ammattikorkeakoulututkinto (YAMK).

Useiden selvitysten mukaan YAMK-tutkinnon suorittaminen on avannut uusia urapolkuja omalla työnantajalla. YAMK-tutkinnot ovat myös vauhdittaneet menestymistä muutenkin työelämässä, uusissa firmoissa ja myös yrittäjinä.

YAMK-tutkinnot vaikuttavat positiivisesti myös palkkaukseen. YAMK-tutkinnot vastaavat yliopistojen maisteritutkintoja. Ne siis antavat saman kelpoisuuden julkiseen virkaan kuin yliopistoissa ja muissa tiedekorkeakouluissa suoritettu ylempi korkeakoulututkinto.

YAMK-tutkinnot kehitettiin lähes 20 vuotta sitten ja ne vakinaistettiin vuonna 2005. Ammattikorkeakoulujen jatkotutkinnoille on selkeä tilaus. Niillä vastataan elinkeinoelämän erikoistumisen ja osaamisen tarpeisiin. Kyse on siis työelämäläheisestä tutkinnosta, jota arvostetaan yrityksissä ja yhteisöissä.

YAMK-tutkintojen suosio on kasvanut, koska niiden suorittaminen on mahdollista työnohessa. Opiskelu on joko monimuotoista tai kokonaan verkossa tapahtuvaa. Monimuotototeutuksessakin pääosa opinnoista voidaan suorittaa verkko-opintoina. 

Tekniikan alan YAMK-tutkintojen opiskelu kestää noin kaksi vuotta. 

YAMK-tutkinnot suorittaneet ovat tutkintoonsa ja työuraansa tyytyväisiä. He ovat kuvanneet koulutuksesta saamiaan hyötyjä muun muassa näin:

Pääsee erilaisiin esimies- ja asiantuntijatehtäviin, on aidosti työelämä- ja käytännönläheinen koulutus, vauhdittaa työsuhteen vakinaistamista, voi suorittaa opintonsa työn ohella, osaaminen ja itseluottamus kasvoi, muodollista pätevyyttä ja parempaa palkkausta, uraa myös horisontaalisesti eli saa vaativampia ja vastuullisempia tehtäviä.  

Savonian Master School vastaa Savonian ylemmistä AMK-tutkinnoista. Tarjoamme seuraavia tekniikan alan ylempiä ammattikorkeakoulututkintoja:

Insinööri (ylempi AMK), Digitalisaation asiantuntija sosiaali- ja terveysalalla, verkko-opinnot. Tutkinto-ohjelma on englanninkielinen.

  • YAMK-koulutuksen aikana perehdyt tietojärjestelmiin, sähköiseen tiedonhallintaan sekä informaatioteknologiaan sosiaali- ja terveysalalla. Tutuiksi tulevat potilas- ja asiakastarpeesta lähtevä digitaalisten ratkaisujen valinta, arviointi ja analysointi.

Insinööri (ylempi AMK), InnoTech-liiketoiminta

  • InnoTech-liiketoiminnan (YAMK) -tutkinto-ohjelmassa syvennyt liiketoimintamahdollisuuksien kehittämiseen innovaatioprosessiopintojen avulla. Keskeisiä teemoja ovat asiakastarpeen tunnistaminen, asiakasymmärrys ja myyntitaidot. Lisäksi opiskelet tuotteen tai palvelun konseptointia ja suunnittelua sekä tuotteen liiketoimintapotentiaalin arviointia.

Insinööri (ylempi AMK), kehittyneet sähköenergiajärjestelmät, verkkototeutus

  • Sähkömarkkina on murroksessa ja muuttuu nopeasti. Samaan aikaan sähköenergiajärjestelmät monipuolistuvat ja vaativat tekijöiltä uusia ratkaisuja energiantuotantoon, varastointiin, automaatioon ja tiedon analysointiin liittyen.
  • Insinööri (ylempi AMK), kehittyneet sähköenergiajärjestelmät -koulutus antaa valmiuksia johtaa, kehittää ja uudistaa sähköenergiajärjestelmiä tulevaisuuden tarpeisiin.

Insinööri (ylempi AMK), teknologiaosaamisen johtaminen, monimuotototeutus.

  • Teknologiaosaamisen johtaminen YAMK-tutkinto kehittää teknologiapainotteista liiketoimintaosaamistasi, projektinhallintataitojasi ja kansainvälistymisvalmiuksiasi. Erityisesti koulutuksen tavoitteena on kasvattaa valmiuksiasi tiimisi ja organisaatiosi johto- ja kehittämistehtävissä – opinnoissa korostuu työyhteisö- ja lähijohtamisosaaminen. 

Master’s Degree Programme in Energy Engineering

  • The focus of the Master’s Degree Programme in Energy Engineering is to educate professionals in engineering and business management in the field of international energy engineering projects. The aim of the programme is to create highly skilled specialists for the following fields of expertise: managing international technology projects and supply chains, developing advanced energy production systems, intercultural communication and language skills, and specialized themes in engineering.

Master’s Degree Programme in Digital Health, online

  • The Master’s Degree in Digital Health provide the graduates with skills needed for innovative development of digital social and health care services, service production, expert organisation management and for the development of service quality and management. The studies also prepare the students for planning, implementing and evaluating the social welfare and health care reform in different operational environments.

Hae YAMK-koulutuksiin kevään yhteishaussa, joka on: 15.–30.3.2023

Lue lisää Savonian tekniikan alan YAMK-tutkinnoista ja hae: https://www.savonia.fi/opiskele-tutkinto/tutkinnot-ja-hakeminen/amk-ja-yamk-tutkinnot/?education=tekniikka-fi&degree=yamk-fi&location=&period=

Savonian Master School, lue lisää: https://www.savonia.fi/opiskele-tutkinto/tutkinnot-ja-hakeminen/savonia-master-school/


YAMK-polkuopinnot ja -osaamiskokonaisuudet

Jos ylemmän amk-tutkinnon suorittaminen mietityttää, niin näppärä keino on kokeilla YAMK-opiskelua avoimessa ammattikorkeakoulussa. Näin keräät omat polkuopintosi:

Avoimen amk:n opintojen kautta voit edetä YAMK-tutkintoon saakka. YAMK-tutkintokoulutuksiin ei Savoniassa ole erikseen tarjolla ns. polkuopiskelupaikkoja, vaan voit itse kerätä omat polkuopintosi Savonian avoimen amk:n tarjonnasta.

Voit alkaa opiskella avoimia YAMK-tasoisia opintoja heti, kun sinulla amk-tutkinto. Vuoden sisällä Savoniasta valmistumisesta voit aloittaa avoimet opinnot maksutta. Opiskeluoikeus on vuoden mittainen.

https://www.savonia.fi/paivita-osaamistasi/avoin-amk-ja-avoin-yamk/avoimet-yamk-opinnot/ 


YAMK-osaamiskokonaisuudet

Opinnot on mahdollista hyväksilukea osin tai kokonaan, jos myöhemmin jatkat YAMK-tutkintokoulutuksessa. Tutustu opintojaksojen sisältöihin, ne ovat osa jokaista Savonian YAMK-koulutusta.

Kunkin osaamiskokonaisuuden laajuus on 15 opintopistettä. Savoniasta valmistuneille avoimet opinnot ovat maksuttomia vuoden ajan valmistumisen jälkeen.

https://www.savonia.fi/paivita-osaamistasi/avoimet-osaamiskokonaisuudet/yamk-osaamiskokonaisuudet/

Toivottavasti innostuit Savonia ylemmistä ammattikorkeakoulututkinnoista tai niiden osista. Tervetuloa oppimaan lisää ja kehittymään!

Kaija Sääski
yrityspalvelujohtaja