Palveluun nopeutta 5G:llä tai ilman

27.10.2021

Yrityksille suunnatut palvelut digitalisoituvat. Nyt on avautunut uusi Yrityslinkkeri, joka selkeyttää yritysten ja yrittäjien palvelupolkuja eli palveluliikennettä.

Usein yrittäjät valittavat, että on vaikea arpoa, mikä yritysten kehittämispalvelu tai liiketoimintavalmennus olisi paras juuri omalle yritykselle. 

Yrityslinkkeri-palvelu on internetissä toimiva palvelunohjausjärjestelmä. Sillä voi etsiä itselleen sopivia julkisia yrityspalveluja ELY-keskuksen, Business Finlandin, TE- ja Finnveran palveluista sekä paikallista pohjoissavolaista tarjontaa. Yrityslinkkeriin pääset kätevästi osoitteesta: www.yrityslinkkeri.fi   

Sujuva asiakaspalvelu ja sen ohjaus ovat tärkeitä, mutta niin on palvelun nopeuskin. 5G voi mullistaa yritysten kykyä toimia ja reagoida. 5G tarkoittaa viidennen sukupolven mobiilitekniikan datayhteyttä.

5G:n suurin hyöty on sen tiedonsiirtonopeus, joka on noin kymmenkertainen entiseen 4 G:hen verrattuna.

Nopeudesta hyötyvät kaikki internetin käyttäjät, mutta etenkin palveluyritykset ja teollisuus. 5G-tekniikka mahdollistaa IoT:n (Internet of Things) eli esineiden internetin muun muassa itseohjautuviin robottiajoneuvoihin, teollisuusautomaatioon ja terveydenhuollon automaattisiin valvontalaitteisiin sekä virtuaalitodellisuuden kokemisen älypuhelimilla. On arvioitu, että 5G-teknologia voi kasvattaa valtavasti eri toimialojen tuottavuutta.

Savonia-ammattikorkeakoulu ja Savon ammattiopisto vauhdittavat digitalisaatiota 5G:llä. Pohjois-Savon liiton rahoittamalla (EAKR) 5G:llä vauhtia digitalisaatioon -hankkeella kehitetään 5G -toimintoja teollisuuteen.

5G-teknologia tuo yrityksille kilpailuvaltteja: tehokkuutta, suuren kapasiteetin siirtää dataa edullisesti ja luotettavasti, lähes reaaliaikaisesti. Uudet teknologiat mahdollistavat useiden eri alojen digitalisaation, jolla voidaan tukea myös kestävää kehitystä ja pääsyä ilmastotavoitteisiin.

Savonialle rakentuu parhaillaan Savilahden 5G-testiverkko, jossa yritykset ja yhteisöt voivat testata nykyisten, mutta myös uusien palvelujensa teknistä toimivuutta ja nopeutta. Harvalla korkeakoululla on muuten omaa 5G-testiverkkoa. Jos teema kiinnostaa, otahan yhteyttä.    


Kaija Sääski
yrityspalvelujohtaja
Savonia-ammattikorkeakoulu

Kaija Sääski
yrityspalvelujohtaja
Savonia-ammattikorkeakoulu
Kaija Sääski, yrityspalvelujohtaja Savonia-ammattikorkeakoulu